0
بروکر چیست

بروکر چیست | نکات و قوانین مربوط به قرارداد بروکری

گاهی ممکن است مایل به ورود به یک کسب و کار باشید اما از آگاهی کافی برای ورود به فضای آن برخوردار نباشید. این در حالی است که برای ورود به یک عرصه کاری، به خصوص تجارت باید در مورد نحوه، زمان و جزئیات آن اطلاعات کافی و همچنین تجربه داشت باشید.

در چنین مواردی ممکن است به یک مشاور تخصصی احتیاج داشته باشید تا در زمینه کاری خود با او مشورت کنید. همچنین می‌توانید به دنبال شخصی باشید که به صورت غیر مستقیم امور را به دست بگیرد و به عنوان یک واسطه کاری عمل کند. بروکر کسی است که می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. در صورت نیاز به مشاوره با یک وکیل پایه یک دادگستری مجرب در تهران، با ما در ارتباط باشید.

بروکر چیست؟

بروکر در لغت به معنای واسطه یا کارگزار معاملات بازرگانی است اما در حوزه حقوقی شرایط آن کمی پیچیده‌تر است. بروکر افراد یا سازمانی است که میان فروشنده و خریدار از نظر تجاری واسطه می‌شود و شرایط مد نظر برای توافق و معامله طرفین را مهیا می‌کند. بروکر را می‌توان یک نهاد مالی غیر بانکی معرفی کرد که نرخ دارایی‌ها را تعیین می‌کند و به صورت رسمی اعتماد مشتریان و فروشندگان را جلب می‌نماید.

همانطور که تا کنون متوجه شده‌اید، مهم‌ترین وظیفه بروکر اعلام نرخ‌های بازار به مشتری و اجرای دستورات معاملاتی مشتری است. دستورات معاملاتی مشتریان معمولاً از طریق اینترنت یا تلفن به بروکر می‌رسد و این نهاد با استفاده از سپرده‌ای که مشتری نزد او سپرده، اقدام به خرید یا فروش محصول یا خدمات مورد نظر می‌نماید. این روند در بازارهای معاملاتی و مالی مثل بورس یا فارکس بسیار معمول است اما در سایر بازارها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارگزاری‌های بورس معروف‌ترین نوع بروکر هستند.

وظایف بروکر چیست

وظایف بروکر چیست؟

علاوه بر اجرای دستورات معاملاتی مشتری، مشاوره و راهنمایی طولانی مدت نیز از وظایف بروکر است. کارگز ار می‌بایست با توجه به زمینه کاری خود امور بازرگانی، بازارسازی و اجرای روندهای مالی را به عهده بگیرد. همچنین تنظیم روند خرید و فروش محصولات و جذب سرمایه گذار نیز از دیگر اقداماتی است که کارگذار آن را اجرا می‌کند.

این‌ها وظایف کُلی تمام کارگزاران هستند اما مهم‌ترین وظایف هر کارگزاری در زمینه حرفه‌ای و اخلاقی خواهد بود. خاص‌ترین وظایف بروکر را می‌توان امانت‌داری و حرفه‌ای گری عنوان کرد. در روند معاملات کارگزار به اطلاعات مالی مهمی از کارفرما دسترسی دارد و برای حفظ دارایی او باید نهایت تلاش خود را ارائه کند. در واقع کارگزار مثل یک وکیل باید مسئولیت تمام امور مالی مربوط به قرارداد را قبول کند و به دقت از مال مشتری حفاظت کند.

علاوه بر این‌ها دانش و آگاهی بروکر از بازارهای مالی نیز می‌تواند به موفقیت کارفرما کمک کند. مطالعه و انگیزه بالا در کارگزاران بسیار مهم است و هر کسی به دنبال این است از طریق اقدامات او به موفقیت‌های تجاری بیشتری برسد.

برای دریافت مشاوره و پیشنهاد مجرب‌ترین و بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران می‌توانید با شماره تماس موسسه حقوقی میعاد عدالت 09124069602 تماس حاصل فرمایید.

تنظیم قرارداد بروکری چگونه است؟

قرارداد بروکری به فرمی گفته می‌شود که در آن یک طرف به عنوان کارگزار و طرف دیگر به عنوان کارفرما درخواست مشاوره و تعهدات مالی می‌دهند. در بیشتر بندهای این قرارداد وظایف و اموراتی که کارگزار یا بروکر باید به آن رسیدگی کند نوشته می‌شود. در این میان با توجه به خدماتی که کارگزار ارائه می‌کند، کارفرما موظف است طبق قرارداد حق الزحمه یا سهم مالی را در اختیار کارگزار قرار دهد. پرداختن به تمام جزئیات در این قرارداد بسیار مهم است.

معمولاً کمیسیون یا حق الزحمه‌ای که بروکر دریافت می کند به صورت درصدی از قیمت معاملات خرید و فروش کارفرما تعیین می‌شود. همچنین ممکن است کارگزار علاوه بر مبلغی که به صورت درصدی تعیین می‌کند، مبلغی را نیز به صورت ثابت در نظر بگیرد تا در صورت عدم تمایل کارفرما به معامله، کارگزار درآمد خود را حفظ کند؛ اما این معمولاً نادر است.

نکاتی در مورد قرارداد با بروکر

ماده 10 قانون مدنی تا حدی اصول انعقاد قرار داد با بروکر را مشخص کرده است. طبق این ماده قراردادهای خصوصی مورد توافق افراد تا زمانی که صراحتاً در تضاد با قانون نباشد لازم الاجرا می‌باشد. بنابراین در قرارداد بروکری نیز در صورتی که متن قرارداد مخالف قانون نباشد ایرادی ندارد؛ پس هر بندی که روی آن توافق صورت بگیرد باید مورد توجه قرار باشد.

اگرچه این قرارداد را با هر کسی می‌توان تنظیم کرد اما اکثر کارگزاران تحت نظارت نهادهای قانونی و مالی قرار دارند. این کارگزاری‌ها که تحت نظارت قرار دارد به بروکرهای رگوله نیز معروف‌اند. کارگزاری‌هایی که تحت نظارت رگلاتورها قرار دارند از نظر سلامت مالی و روند معاملاتی مورد بررسی قرار می‌گیرند. از این رو کارگزاری‌هایی که رگوله هستند اغلب قابل اعتمادترند.

قرارداد بروکری

قوانین مربوط به بروکر ها

هر بروکر قانونی قوانین مشخص و معینی برای معاملات دارد و نمی‌تواند هر اقدامی که مایل است را انجام بدهد. این قوانین معمولاً در تمامی بروکرها مشترک است اما برخی از آنها ممکن است به صورت درون سازمانی مقرراتی داشته باشند که متفاوت باشد. این تفاوت‌ها ممکن است مربوط به تعهداتی باشد که بروکر به آنها پایبند می‌شود تا دستورات شما را لحاظ کند. قوانین معمول بروکری شامل:

تایید هویت

طبق قوانین بین المللی تمام بروکرها باید احراز هویت شوند و به طول کامل اطلاعات خود را در اختیار برخی نهادها قرار دهند. همچنین کارفرمایی که با بروکر قرارداد می‌بندد باید احراز هویت شود تا سرقت و دزدی صورت نگیرد. این قانون به جلوگیری از پولشویی کمک می‌کند؛ به طوری که اشخاص نمی‌توانند پول‌هایی را که از طرق غیر قانونی کسب کرده‌اند در حساب بروکرها به پول سالم تبدیل کنند.

ارائه حساب آزمایشی

بروکرها معمولاً طبق دستورالعمل خاص خود حساب‌های آزمایشی را در اختیار معامله گران قرار می‌دهند تا بتوانند از طریق آنها با فضای کارگزاری آشنا شوند. بعد از آشنایی کامل این افراد می‌توانند حساب اصلی ایجاد کنند و به تمام خدمات کارگزاری دسترسی پیدا کنند.

پشتیبانی

بروکر باید بر اساس ضوابط خود خدمات پشتیبانی را به صورت 24 ساعته به مشتریان ارائه کند. به خاطر حساسیت معاملات بروکر، به سرعت باید خواسته‌های کارفرما پیگیری شود. همچنین ارائه مشاوره و اجازه دسترسی به تحلیل‌های تکنیکال توسط کارگزار می‌تواند به افزایش خدمات ارائه شده کمک کند.

لازم به ذکر است که پیگیری معاملات و به طور کُلی خدمات کارگزاری‌ها از نظر حقوقی ممکن است و به این منظور می‌توانید از موسسه حقوقی میعاد عدالت کمک بگیرید. وکلای حرفه‌ای که با این موسسه همکاری می‌کنند می‌توانند نیازهای شما را شناسایی کرده و شما را در حداقل زمان به نتیجه دلخواه برسانند. همچنین برای مشاوره با وکیل شرکتها با شماره ما تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره و پیشنهاد مجرب‌ترین و بهترین وکیل شرکتها در تهران می‌توانید با شماره تماس دفتر وکالت میعاد عدالت 09124069602 تماس حاصل فرمایید.

مقالات مرتبط

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.